Liity kirkkoon

Olette menossa naimisiin, onneksi olkoon! Jos haluatte kirkkohäät, pitää teidän molempien olla on kirkon jäseniä. Jos näin ei vielä ole, liittyminen Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon on helppoa. Täytät vain sähköisen liittymislomakkeen kirkon sivustolla ja tulevasta kotiseurakunnastasi ollaan sinuun yhteydessä, jos tarvitaan lisätietoja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kirkkoon liittyminen tapahtuu? Voit täyttää liittymislomakkeen netissä tai käydä kotiseurakuntasi kirkkoherranvirastossa. Seurakuntien yhteystiedot löytyvät täältä. Kirkkoon liittyminen tapahtuu ilmoituksella, jos olet aiemmin kuulunut kirkkoon ja käynyt rippikoulun. Jos sinut on kastettu, mutta et ole käynyt rippikoulua ennen kirkosta eroamistasi, voit liittyä kirkkoon käytyäsi rippikoulun. Rippikoulussa saa tietoa kristinuskon perusasioista, se on ikään kuin kurssi kirkon jäsenyyteen.

Pitääkö minun mennä rippileirille että saan rippikoulun käydyksi? Rippikoulun voi suorittaa aikuisena itsenäisesti. Jotkut seurakunnat tarjoavat myös esimerkiksi nettirippikoulua. Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi seurakuntaan tai tuttuun pappiin sopiaksesi rippikoulun käymisestä. Täältä löydät seurakuntien yhteystiedot.

Kuinka nopeasti kirkkoon liittyminen onnistuu, jos en ole käynyt riparia? Aikuisrippikoulun suorittaminen tarkoittaa yleensä muutamaa tapaamista papin tai seurakunnan työntekijän kanssa ja ehtoolliselle osallistumista. Rippikoulun toteuttamistavoissa voi olla vaihtelua seurakuntakohtaisesti. On hyvä olla yhteydessä omaan kotiseurakuntaan muutamaa kuukautta ennen toivottua kirkkoon liittymisen ajankohtaa.

Pääseekö naimisiin ilman kirkkoon liittymistä? Mikäli vain toinen avioon aikovista kuuluu kirkkoon, ei kirkollista vihkimistä voida järjestää. Siksi asia kannattaakin hoitaa kuntoon heti kun päätös naimisiinmenosta on tehty. Kirkollinen avioliiton siunaus voidaan kyllä järjestää, vaikka vain toinen parista kuuluisi kirkkoon.